Met de kerstdagen in het vooruitzicht kiezen we dit keer voor een feestelijke cranberrysaus. Heerlijk bijvoorbeeld bij kalkoen. Ingrediënten > 500 g cranberry’s > 200 g bruine basterd- of rietsuiker > sap van een halve citroen > 4 eetlepels rode wijn > ¼ theelepel kaneel > ½ theelepel mosterdpoeder > ¼ theelepel gemalen gember > raspsel en sap van 1 onbespoten sinaasappel > Voor…
Het is goed om zoveel mogelijk de groentes van het jaargetijde te kopen. Voor de maanden oktober en november is dat o.a. bloemkool, boerenkool, witlof, venkel, broccoli, Chinese kool, witte kool. De groentes van het jaargetijde van december zijn o.a. andijvie, prei, winterpostelein, witlof, boerenkool en spruitjes. Hoewel in november en zeker in december venkel…
Geen jam zo lekker als zelfgemaakte jam. Het is makkelijk te maken, het kost weinig tijd en je kunt het zo zuiver en gezond maken als je zelf wilt. Ook bepaal je zelf of je suiker toevoegt, of alleen natuurlijke zoetmakers als druivensap en diksap. Natuurlijke zoetstoffen die te koop zijn bij de Natuurwinkel zijn…
Dit keer een snel klaar te maken en simpel gerecht dat meer een traktatie is: een hemelse verrukking. Benodigdheden > voor één persoon twee eieren en voor ieder extra persoon een ei erbij (per pan niet meer dan circa vijf eieren); > een stukje roomboter, eventueel neutrale bak(olijf)olie; > een half tot 2 eetlepels suiker of ander kleurloos…