Feestelijke cranberrysaus
Datum: 1 december 2008 / Editie: December 2008 / Auteur(s): Tineke Visser
Met de kerstdagen in het vooruitzicht kiezen we dit keer voor een feestelijke cranberrysaus. Heerlijk bijvoorbeeld bij kalkoen. Ingrediënten > 500 g cranberry’s > 200 g bruine basterd- of rietsuiker > sap van een halve citroen > 4 eetlepels rode wijn > ¼ theelepel kaneel > ½ theelepel mosterdpoeder > ¼ theelepel gemalen gember > raspsel en sap van 1 onbespoten sinaasappel > Voor...
Met de kerstdagen in het vooruitzicht kiezen we dit keer voor een feestelijke cranberrysaus. Heerlijk bijvoorbeeld bij kalkoen.
Ingrediënten
> 500 g cranberry’s
> 200 g bruine basterd- of rietsuiker
> sap van een halve citroen
> 4 eetlepels rode wijn
> ¼ theelepel kaneel
> ½ theelepel mosterdpoeder
> ¼ theelepel gemalen gember
> raspsel en sap van 1 onbespoten sinaasappel
> Voor het gemak is een kant-en-klaar potje cranberrysaus ook mogelijk.
Werkwijze
Kijk de bessen na op lelijke exemplaren en gooi die weg.
Was de cranberry’s en laat ze uitlekken.
Doe ze in een grote pan en voeg de suiker en het citroensap toe.
Kook de cranberry’s al roerend circa 15 min.
Voeg de wijn, specerijen en het sinaasappelraspsel toe.
Laat de saus nog 10 min. zachtjes koken.
Koken met Tineke

Meer artikelen uit Koken met Tineke
› Venkelsoep met stukjes gerookte zalm
› Irish Coffee met havermout brownies